Kerstuitstapjes

Tijdens de feestdagen wil iedereen iets leuks gaan doen. Het is een tijd om samen te zijn met familie, maar juist ook om leuke dingen te doen omdat er veel leuke dingen georganiseerd worden. Hierbij kun je denken aan kerstcircussen, kerstmarkten, ijsbanen en meer. De kerstvakantie is altijd van eind december tot begin januari, en in deze periode worden dan ook de meeste kerstuitstapjes georganiseerd. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer gelegenheden geopend waardoor het zelfs mogelijk is om op eerste en tweede kerstdag leuke uitstapjes te ondernemen. Door het hele land is het mogelijk om kerstuitstapjes te ondernemen, maar ook in Duitsland wordt er veel georganiseerd. Hieronder lichten we een paar leuke kerstuitstapjes toe:

1, Winter Efteling

De Efteling ken je vast wel, hier hoeven we weinig over uit te leggen. Maar wist je ook dat de Efteling in de winter extra bijzonder is? Het hele park is dan versierd met lichtjes en sneeuw, en in het Sprookjesbos kom je de bewoners tegen in hun winterse outfit. Ook staat er een schaatsbaan waar je je tevens kan opwarmen met Glühwein of warme chocolademelk. Zelfs voor oud & nieuw is het park geopend en worden er live optredens georganiseerd en zijn de attracties geopend tot middernacht.

2, Magisch Maastricht

Wie het Zuiden van ons land wilt opzoeken, mag Maastricht niet missen. Een maand lang, van 30 november t/m 30 december is de stad een waar winters sprookje en staat Maastricht in het teken van de feestdagen. De straten in het centrum van de stad zijn prachtig verlicht en en op de verschillende pleinen zijn allerlei kerstdecoraties te vinden. Uiteraard zijn er ook diverse activiteiten, zoals kerstmarkten, schaatspret op het Vrijthof en het Magisch Cultuur Festival.

3, Glazen Huis

Jaarlijks sluiten in de week voor kerst drie 3FM DJ's zich op in een glazen studio ergens in een stad in Nederland. Dit is elk jaar een andere stad. De DJ's doen dit om geld in te zamelen voor een stille ramp. Jaarlijks komen er duizenden luisteraars af op de activiteiten de gepland staan om geld in te zamelen. Het is erg leuk om de stad van het glazen huis een bezoekje te brengen en mee te feesten met de DJ's, liedjes aan te vragen en uiteraard geld te doneren.

4, Kerstmarkten

Wie van kerst houdt, houdt vaak ook van kerstmarkten. Een kerstmarkt bezoek is dan ook een van de populairste kerstuitstapjes. Kerstmarkten worden door het hele land georganiseerd. Ook is het mogelijk om een leuke kerstmarkt in Duitsland te bezoeken, zoals de kerstmarkten in Düsseldorf, Aken, Oberhausen, Keulen of Berlijn. Houd je het liever in de buurt, dan zijn de kerstmarkten van Valkenburg, Maastricht, Deventer en Eindhoven je aan te raden.

5, Overige kerst uitstapjes

Spreken bovenstaande kerst uitstapjes je om de een of andere reden toch niet aan? Dan zijn er nog tal van andere kerstuitstapjes die je kunt gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een levend kerstpakket. Dit is een kerstpakket dat je verdient door indoor of outdoor activiteiten met de familie of je collega's. Daarnaast is het leuk om diverse stedentrips te ondernemen. Dit kan in ons eigen land zijn, zoals een van de populaire steden tijdens de kerst, maar je kunt het natuurlijk ook verder weg zoeken. Hoe zou Parijs er bijvoorbeeld uit zien tijdens de kerst? Of Barcelona? Of Praag? En natuurlijk is de kerstvakantie een uitermate geschikte periode voor een wintersport vakantie. Een wintersport in de kerstvakantie voor velen het beste idee! En natuurlijk huur je dan online een chalet of vakantiehuis direct aan de piste! Bekijk via het Vakantiehuis huren online portaal welke vakantiehuisjes er beschikbaar zijn tijdens de kerstvakantie.

Kortom, tijdens de feestdagen zijn er genoeg leuke kerst uitstapjes te beleven. Meer tips vind je bijvoorbeeld op kerstfeesten.nl of uitmetkerst.nl. Heb je aan bovenstaande ideeën niet genoeg, of heb je juist een bijzonder uitstapje dat zeker in onze lijst hoort? Laat het ons dan weten!

Originele kerstcadeaus Originele kerstcadeaus zijn niet makkelijk te bedenken. Veel voorkomende geschenken naast de meest bekende kerst pakketten, zijn wijn, snoepgoed, iets lekkers te eten, kleding of handige kleine hebbedingetjes. Maar er zijn cadeaus die iedereen wel

Kerstliedjes luisteren

Rond de kerstdagen kun je heerlijk in de kerstsfeer komen door kerstliedjes te luisteren. Ze zijn

lees meer
Kerstboom versieren Bij een kerstboom versieren kun je al je creativiteit kwijt. Iedereen vindt iets anders mooi dus je bepaalt zelf wat je met de kerstboom trends van ieder jaar doet. De een vindt een drukke kerstboo
Kerstkaarten Zelf kerstkaarten maken was nooit zo gemakkelijk als nu we kerstkaarten online kunnen maken. Iedereen kan het en zo kan iedereen op een originele en persoonlijke manier online kerstkaarten versturen. Online zijn er ontzettend veel mogelijkheden om jouw kerstkaart helemaal te ontwerpen zoals jij w