Kerstboom kopen

Handelaren in kerstbomen, of het nu echte bomen betreft of nep bomen, kunnen weer drukke tijden verwachten in de maanden november en december. In een tijdsbestek van zo'n 2 weken kunnen ze weer het hele land en delen van het buitenland voorzien van een mooie, volle groene boom die versierd kan worden. Aan welke boom geef jij de voorkeur? Ben je een fan van een echte dennenboom die ook de bosgeur met zich meebrengt tot in de woonkamer? Of houd je niet van de rotzooi van de afgevallen naalden en kies je liever voor een nepboom? Wij hebben voor het gemak een aantal alternatieven opgesomd.

Echte bomen

De klassieke kerstboom, de kerstspar ofwel Picea Abies, is de meest verkochte boom rond kersttijd. Deze boom is een veel voorkomende in de bosbouw in het noorden van Europa en heeft een belangrijke economische waarde. De boom is een belangrijke leverancier voor de productie van hout en wordt veel gebruikt voor vuurhout. Het is een geschikte kerstboom voor zowel binnen als buiten het huis. Hij ruikt naar de natuur maar heeft wel een redelijke mate van naaldverlies wat voor rommel kan zorgen in de woonkamer of waar de boom ook geplaatst wordt. Deze boom is de meest verkochte kerstboom en we zijn er vrijwel allemaal mee opgegroeid.

Een andere boom die populair is voor gebruik als kerstboom is de Abies Normanniana, ook wel Nordmann genoemd. Met zijn 2 centimeter lange naalden en diep donkergroene kleur is deze boom een goed alternatief voor de Picea Abies. De boom heeft namelijk veel minder naaldverlies en heeft tevens een groot uithoudingsvermogen binnen huis. Deze boom is aan het stijgen in populariteit, hij geurt wel iets minder dan de Picea Abies maar is wel praktisch en heeft minder naaldverlies.

Een andere leuke kerstboom is de wat kleinere en compactere Picea Glauca Conica. Deze boom is wat kleiner maar heeft een zeer mooie groene kleur met glans en is bovendien zeer kegelvormig, wat wel gewenst is bij een kerstboom. Doordat deze boom niet zo groot wordt (ongeveer 30 tot 60 centimeter) is deze boom geschikt voor veel kleinere kamers of ruimtes. Deze bomen zie je vaak terug op de werkvloer. De boom heeft een gemiddeld naaldverlies en is makkelijk te onderhouden. Bovendien past deze op een bureau, kastje of vensterbank.

Kunst bomen

Wie niet veel geld uit wilt geven of niet ieder jaar een nieuwe boom aan wilt schaffen kan er ook voor kiezen om een plastic of kunst kerstboom te kopen. Deze zijn uiteraard verkrijgbaar in alle soorten en maten en hebben overigens geen last van naaldverlies. Ook kan een nep boom ieder jaar weer opnieuw gebruikt worden. Wanneer men voor een nepbom kiest is het handig rekening te houden met het materiaal waar de boom van gemaakt is. Nep bomen kunnen brand gevaarlijk zijn. Let dus goed op van welk materiaal de boom is gemaakt en of deze brand gevaarlijk is of niet.

Kerstliedjes luisteren Rond de kerstdagen kun je heerlijk in de kerstsfeer komen door kerstliedjes te luisteren. Ze zijn in die tijd volop op de radio te horen, maar thuis tijdens de voorbereidingen van Kerst is het het meest leuke om kerstliedjes op de achtergrond te h

Kerstkaarten

Zelf kerstkaarten maken was nooit zo gemakkelijk als nu we kerstkaarten online kunnen maken. Iede

lees meer
De populairste kerst apps De gezellige tijden zijn weer aangebroken. In de decembermaand kunnen we weer genieten van leuke sfeerverlichting, muziek en samenhorigheidsgevoel. Je raadt het al, het is weer kerstmis. Wil jij op
Kerst kleurplaten Kerst kleurplaten zijn voor ieder kind voor en tijdens de kerst een leuke bezigheid om helemaal in op te gaan. Je (oppas)kind kan geheel zelfstandig bezig blijven met het kleuren en heb jij de tijd om andere voorbereidingen voor de kerst te treffen. Kerst kleurplaten als cadeautje Als je